Przepis na Babeczki z kremem czekoladowym 2

Składniki na babeczki z kremem czekoladowym:

  • 25 dkg masła
  • 3/4 szkl cukru
  • 25 dkg masła
  • 25 dkg cukier
  • 60 dkg mąki
  • 1,5 szkl mleka
  • 4 łyżki śmietany
  • żółtko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • KREM;
  • 5 kropli olejku rumowego
  • budyń czekoladowy
  • 3 żółtka

babeczki z kremem czekoladowym Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Babeczki z bitą polewą czekoladową: Składniki na ciasto zagnieść na stolnicy do uzyskania gładkiej masy. Po wyjęciu napełnij ciastem przygotowane uprzednio wysmarowane foremki. Przez około 20 minut podgrzewać w 170 stopniach w średnim piekarniku do uzyskania połysku. Po upieczeniu wyjąć babeczki z foremek. KREM; Po ugotowaniu puddingu w 1,5 szklance mleka odstawić do ostygnięcia. Po dodaniu cukru do masła, stopniowo dodawać budyń, nie przerywając ubijania. Na końcu zmiksować z olejem. Tak przygotowaną masą należy wypełnić podgrzane babeczki. Aby nadać im przyjemny wygląd, napełniam je butelkami rozbryzgowymi.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *