Składniki na babeczki z kremem czekoladowym:
- 25 dkg masła
- 3/4 szkl cukru
- 25 dkg masła
- 25 dkg cukier
- 60 dkg mąki
- 1,5 szkl mleka
- 4 łyżki śmietany
- żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- KREM;
- 5 kropli olejku rumowego
- budyń czekoladowy
- 3 żółtka
babeczki z kremem czekoladowym Jak zrobić:
Zobacz także: inny przepis
Babeczki z bitą polewą czekoladową: Składniki na ciasto zagnieść na stolnicy do uzyskania gładkiej masy. Po wyjęciu napełnij ciastem przygotowane uprzednio wysmarowane foremki. Przez około 20 minut podgrzewać w 170 stopniach w średnim piekarniku do uzyskania połysku. Po upieczeniu wyjąć babeczki z foremek. KREM; Po ugotowaniu puddingu w 1,5 szklance mleka odstawić do ostygnięcia. Po dodaniu cukru do masła, stopniowo dodawać budyń, nie przerywając ubijania. Na końcu zmiksować z olejem. Tak przygotowaną masą należy wypełnić podgrzane babeczki. Aby nadać im przyjemny wygląd, napełniam je butelkami rozbryzgowymi.
Dodaj komentarz