Urocze malutkie babeczki z kremem kokosowym są „idealne na raz”. Borówki można zastąpić każdym innym, najlepiej małym owocem – smakują rewelacyjnie.
babeczki z kremem kokosowym – składniki:
- dodatkowo:
- żółtko 2 sztuki
- mleko 2 szklanki
- wiórki kokosowe 1/2 szklanki
- mąka 1,5 szklanki
- masło 100 gram
- budyń śmietankowy 1 opakowanie
- cukier 3 łyżki
- masa:
- borówka
- cukier puder 2 łyżki
- masło 50 gram
- spód babeczek:
- wiórki kokosowe do uprażenia
babeczki z kremem kokosowym Przygotowanie:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
1. W robocie kuchennym połącz wszystkie składniki na babeczki, mieszając tylko do połączenia. Mieszaninę należy przechowywać w lodówce przez 30 minut bezpośrednio po owinięciu folią. Wypełnij foremki zimnym ciastem i piecz przez 10 minut w 180 stopniach. 2. Zanurz proszek budyniowy w jednej filiżance zimnego mleka, aby go rozłożyć. Mieszankę budyniową należy wcisnąć do gotującego się cukru mleka w drugiej szklance i doprowadzić do wrzenia. Po zdjęciu garnka z ognia i energicznym mieszaniu dodaj pastę i wiórki kokosowe. Odśwież masę. 3. Babeczki należy schłodzić przed podaniem jagód i prażonych wiórków kokosowych. Cieszyć się
Dodaj komentarz