Składniki na babeczki z kremem z białej czekolady:
- dowolne owoce do dekoracji
- pół szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
- 200 g zimnego masła
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 200 g białej czekolady
- 120 g serka mascarpone
- 1 szklanka mąki krupczatki
- 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Krem:
babeczki z kremem z białej czekolady Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inny przepis
Ciasto: Za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki. Zamknąć folią i przechowywać w lodówce przez godzinę przed uformowaniem kulki na upieczonej dobrej desce. Robimy pęczkami w paski, którymi przyklejamy foremki. Delikatnie wyjmij późnowiosenne babeczki z foremek i pozwól im ostygnąć na metalowej kratce przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 2 Śmietanka: Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu w rondelku przykrytym talerzem. Pozwól nieco ostygnąć. Zmiksuj serek mascarpone cheddar z ciepłą czekoladą. Większą część kremu rozsmaruj w smakołykach. 3 Rozłóż oczyszczone i przygotowane suszone owoce na śmietanie: truskawki, winogrona, kawałki melona, kiwi, delikatne gruszki itd. Wszystkie można odszypułkować i przekroić na pół, zakładając, że są ogromne. 4 Przeznacz 45 minut na planowanie. Koszt jednej sztuki to około 1,80 zł. 5 Korzyści dietetyczne na porcję: Białko 202 kcal (7 g), Tłuszcz (23 g) i Cukry (49 g). Rewia
Dodaj komentarz