babeczki z – składniki:
- 1 żółtko
- pół szklanki cukru pudru
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki kawy cappuccino o smaku waniliowym
- mąka
- 10 dag masła lub margaryny
- pszenna
- 250 ml śmietanki kremówki
- 250 g serka mascarpone
babeczki z Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: truskawkowe naleśniki
Cappuccino i babeczki ze śmietaną i mlekiem w proszku Ciasto: Masując mieszankę, utrwalamy. Uformuj kulę i schładzaj przez około 30 minut w lodówce. 2. Trwałe foremki: Następnie rozwałkuj ciasto na stole lekko posypanym mąką pszenną i umieść w metalowych foremkach do pieczenia babeczek. Widelcem zrobić dziurki w dolnej części babeczek. 3. Pieczenie: W trakcie pieczenia obróć babeczki o 180 stopni, aby uzyskać wspaniały ziemisty odcień. Ostudź gorące z foremek. 4. Śmietana: W misce blendera połącz serek śmietankowy i gęstą śmietanę, aż uzyskasz ciepłą masę. Dodaj kawę i mleko w proszku i mieszaj, aż skrawki zgęstnieją. 5. Podawanie i nadzienie: Napełnij kruche babeczki kremem za pomocą woreczka na ciasto ze świecącą końcówką lub zrób to samo łyżką. Podawać od razu lub schłodzone z lodówki. 6. Chcę wierzyć, że masz przyzwoitą ucztę. Moja ścieżka to: szklanka 250 ml do oceny. Z tego przepisu można zrobić około 24 babeczek.
Dodaj komentarz