babeczki z masą budyniową i owocami – lista składników:
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki cukru
- łyżka płatków migdałowych
- do ozdoby pisak cukrowy i złote perełki
- 80 g masła
- 10 gotowych kruchych babeczek
- 400 ml mleka
- 1 budyń śmietankowy
- puszka owoców mieszanych
babeczki z masą budyniową i owocami Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Babeczki z dodatkiem zwykłej i masą budyniową Ułożyć babeczki na talerzu. W babeczki wbijano wykałaczki, w których znajdowało się kilka kawałków różnych naturalnych produktów. W garnku, który rozszerza się wraz ze smarowaniem, nabij 3/4 mleka. W nadmiarze mleka wymieszaj budyń, mąkę i cukier. Gdy mleko i margaryna zaczną bulgotać, wlej zmiksowany budyń do garnka. Mieszaj rutynowo podczas gotowania przez zaskakująco długi czas. Po lekkim ostygnięciu masy polej nią babeczki w butelce rozbryzgowej, tak aby przykryła produkt ekologiczny. Chipsy migdałowe mogą pomóc ulepszyć ciasto.
Dodaj komentarz