Przepis na Babeczki z masą budyniową i owocami

babeczki z masą budyniową i owocami – lista składników:

  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka płatków migdałowych
  • do ozdoby pisak cukrowy i złote perełki
  • 80 g masła
  • 10 gotowych kruchych babeczek
  • 400 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • puszka owoców mieszanych

babeczki z masą budyniową i owocami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Babeczki z dodatkiem zwykłej i masą budyniową Ułożyć babeczki na talerzu. W babeczki wbijano wykałaczki, w których znajdowało się kilka kawałków różnych naturalnych produktów. W garnku, który rozszerza się wraz ze smarowaniem, nabij 3/4 mleka. W nadmiarze mleka wymieszaj budyń, mąkę i cukier. Gdy mleko i margaryna zaczną bulgotać, wlej zmiksowany budyń do garnka. Mieszaj rutynowo podczas gotowania przez zaskakująco długi czas. Po lekkim ostygnięciu masy polej nią babeczki w butelce rozbryzgowej, tak aby przykryła produkt ekologiczny. Chipsy migdałowe mogą pomóc ulepszyć ciasto.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *