Przepis na Babeczki z morelami

babeczki z morelami – składniki:

  • 1 łyżka kakao
  • 1 jajko
  • ciasto: 3 świeże morele
  • 2 lyżki cukru
  • kuleczki cukrowe do ozdoby
  • 1/4 szkl mleka
  • 3 świeże morele
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szkl mąki
  • krem: 1 szkl mleka
  • 1 budyń waniliowy w proszku
  • 150 g masła

babeczki z morelami Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Roladki morelowe: Trzy morele należy wyprać chemicznie. Nasiona należy wyjąć z produktu ekologicznego po pokrojeniu go na małe trójwymiarowe kształty. Do każdej foremki wyłożonej papilotkami dodać kilka kawałków moreli. W misce wymieszaj mąkę, kakao, jajko, olej, cukier, mleko, proszek do pieczenia i sodę. Dokładnie wymieszaj śliwki. Ogromna łyżka odtwarzacza kakaowego na ciastko wystarczy, aby pokryć morele. W temperaturze 200 stopni gotuj babeczki przez 30 minut. Zdejmij babeczki z patelni po upieczeniu i pozwól im ostygnąć. Gotuj budyń podczas pieczenia babeczek: Po rozpuszczeniu proszku w 1/4 szklanki mleka, zagotuj mieszankę budyniową z 3/4 szklanki mleka, cukrem i wodą. Wrzące mleko mieszamy z roztopionym budyniem przez chwilę. Budyń jest przenoszony do stojaka chłodzącego. Po wymieszaniu miękkiego masła na puszystą masę dodać jedną łyżkę zimnego budyniu i mieszać, aż cały budyń zostanie dodany. Morele należy oczyścić i osuszyć. Po usunięciu nasion wykonaj w nich kilka małych nacięć. Nałóż krem budyniowy na chrupiące babeczki za pomocą podgrzanego, porządnego worka. Na koniec użyj plasterków moreli i cukrowych dekoracji, aby ozdobić babeczki. nbsp;


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *