Przepis na Babeczki z nadzieniem czekoladowym

babeczki z nadzieniem czekoladowym – składniki:

  • Rodzynki
  • Orzechy
  • 1 kostka masła
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • Reszta:
  • włoskie
  • Kulki czekoladowe
  • Dzem z owoców lesnych
  • 3 łyżki kakao
  • Wiśnie
  • Rumowy aromat do ciast
  • Ciasto:
  • Rum
  • 20 dkg margaryny

babeczki z nadzieniem czekoladowym Przygotowanie:

Zobacz również: naleśniki jogurtowe

Babeczki z nadzieniem czekoladowym, które szybko wchłania nasączone rumem rodzynki Margarynę zagniatamy z żółtkami i cukrem pudrem. Następnie dodaj olej rumowy, kakao i przefiltrowaną mąkę. Połącz wszystko do perfekcji. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek. W temperaturze 180 stopni gotuj przez około 20 minut. Masa: Z cukrem pudrem ubić trochę do miękkości. Dodaj kakao. Babeczki smarujemy dżemem. Kremem posmarować babeczki i udekorować rodzynkami z odmiany, orzechami i wiśniami z odmiany. Glazurę można skropić wierzch czekoladowych kulek.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *