babeczki z nadzieniem czekoladowym – składniki:
- Rodzynki
- Orzechy
- 1 kostka masła
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżki kakao
- 0,5 szklanki cukru pudru
- Reszta:
- włoskie
- Kulki czekoladowe
- Dzem z owoców lesnych
- 3 łyżki kakao
- Wiśnie
- Rumowy aromat do ciast
- Ciasto:
- Rum
- 20 dkg margaryny
babeczki z nadzieniem czekoladowym Przygotowanie:
Zobacz również: naleśniki jogurtowe
Babeczki z nadzieniem czekoladowym, które szybko wchłania nasączone rumem rodzynki Margarynę zagniatamy z żółtkami i cukrem pudrem. Następnie dodaj olej rumowy, kakao i przefiltrowaną mąkę. Połącz wszystko do perfekcji. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek. W temperaturze 180 stopni gotuj przez około 20 minut. Masa: Z cukrem pudrem ubić trochę do miękkości. Dodaj kakao. Babeczki smarujemy dżemem. Kremem posmarować babeczki i udekorować rodzynkami z odmiany, orzechami i wiśniami z odmiany. Glazurę można skropić wierzch czekoladowych kulek.
Dodaj komentarz