Przepis na Babeczki z nadzieniem lepsze niż pączki

Składniki na babeczki z nadzieniem:

  • dżem/konfitura/marmolada/powidła
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki masła
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • cukier puder do posypania
  • 100 ml mleka
  • 2 jajka
  • lub
  • 200g mąki
  • 150g masła
  • 150g cukru
  • pszennej

babeczki z nadzieniem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Ciasto: Pączki nie są tak dobre do nadzienia jak babeczki. Ciasto powinno być elastyczne i łatwe do nalewania. W rondelku rozpuścić masło lub margarynę i lekko ostudzić. Połącz mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia w jednej misce; w drugim połącz jajka z mlekiem. Po połączeniu zawartości dwóch misek dodać margarynę lub roztopione masło.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *