Składniki na babeczki z niespodzianką:
- 1/3 szklanki mąki
- ziemniaczanej
- kolorowe posypki
- 80 g masła
- 500ml śmietany
- dodatkowo:
- 2/3 szklanki cukru
- 2 jabłka
- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
- barwnik zielony
- 1 1/3 szklanki mąki
- ciasto kruche:
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki cukru pudru
- pszennej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 400ml mleka
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru pudru
babeczki z niespodzianką Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Muffiny niespodzianka: Ciasto zagniata się z masłem, cukrem, proszkiem do pieczenia i jajkami po przesianiu mąki. Gotowe ciasto należy schłodzić przez około 30 minut przed włożeniem do woreczka. Foremki na bułki i bułeczki lekko natłuścić olejem. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na grubość 3-4 milimetrów. Po wyjęciu krążki należy przykleić do foremek poprzez dociśnięcie boków i podstawy. Jeszcze raz uzupełnij koła skrawkami mieszanki i usuń koła. Przykryj babeczki folią i posyp je ryżem lub groszkiem, aby ciasto nie wyrosło. W 180 stopniach piec około 15 do 20 minut. Przetrzyj jabłka przez sitko. Zmieszaj cynamon, cukier i rodzynki z odrobiną wody. Po gotowaniu, aż poczujesz się swobodnie, skieruj płyn. Budyń jest przygotowywany jako ułatwiony w grupie, z 400 mililitrów mleka i dwiema łyżkami proszku używanymi do dalszego jego opracowania. gotowy do wtopienia, z nutą zieleni. Do ubitej śmietany dodać proszek. Ponownie przegraliśmy. Na masę jabłkową na babeczkach wyłożyć zielony budyń. Po nałożeniu kremu na rękaw rozgnieść szyszki. Możemy jeść w przypadku, gdy posypiemy po wierzchu kilkoma posypkami!
Dodaj komentarz