Przepis na Babeczki z niespodzianką

Składniki na babeczki z niespodzianką:

  • 1/3 szklanki mąki
  • ziemniaczanej
  • kolorowe posypki
  • 80 g masła
  • 500ml śmietany
  • dodatkowo:
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 jabłka
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • barwnik zielony
  • 1 1/3 szklanki mąki
  • ciasto kruche:
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • pszennej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 400ml mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru

babeczki z niespodzianką Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Muffiny niespodzianka: Ciasto zagniata się z masłem, cukrem, proszkiem do pieczenia i jajkami po przesianiu mąki. Gotowe ciasto należy schłodzić przez około 30 minut przed włożeniem do woreczka. Foremki na bułki i bułeczki lekko natłuścić olejem. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na grubość 3-4 milimetrów. Po wyjęciu krążki należy przykleić do foremek poprzez dociśnięcie boków i podstawy. Jeszcze raz uzupełnij koła skrawkami mieszanki i usuń koła. Przykryj babeczki folią i posyp je ryżem lub groszkiem, aby ciasto nie wyrosło. W 180 stopniach piec około 15 do 20 minut. Przetrzyj jabłka przez sitko. Zmieszaj cynamon, cukier i rodzynki z odrobiną wody. Po gotowaniu, aż poczujesz się swobodnie, skieruj płyn. Budyń jest przygotowywany jako ułatwiony w grupie, z 400 mililitrów mleka i dwiema łyżkami proszku używanymi do dalszego jego opracowania. gotowy do wtopienia, z nutą zieleni. Do ubitej śmietany dodać proszek. Ponownie przegraliśmy. Na masę jabłkową na babeczkach wyłożyć zielony budyń. Po nałożeniu kremu na rękaw rozgnieść szyszki. Możemy jeść w przypadku, gdy posypiemy po wierzchu kilkoma posypkami!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *