Przepis na Babeczki z owocami leśnymi galaretką i śmietaną

Składniki na babeczki z owocami:

  • pszennej
  • bułka
  • dżem dowolny
  • 10 dkg masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • Składniki babeczek
  • 1 łyżka śmietany
  • owoce
  • 15 dkg mąki
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 250 ml śmietany
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dodatkowo
  • borówki, maliny i jeżyny
  • 1 łyżka cukru pudru
  • tarta
  • 1 szczypta soli
  • masło

babeczki z owocami Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Babeczki nadziewane śmietaną, galaretką i owocami leśnymi Za pomocą siekacza lub noża pokrój pastę. Wszystkie skrawki przełożyć do miski. Ciasto jest miksowane przez nas. Margaryną delikatnie posmaruj formy, posyp bułką tartą (około 20 laptopów), rozwałkuj ciasto, wytnij koła i wklej foremki. W cieście zrobić dziury widelcem. Tak przygotowane foremki wstaw do lodówki na około 30 minut. Przygotuj babeczki na około 20 do 25 minut w temperaturze 175 stopni, zanim ostygną. Galaretkę ostudzić rozpuszczając ją w szklance wrzątku po wyjęciu z foremek. Każda babeczka powinna mieć cienką warstwę dżemu na spodzie, trochę jeżyn i jagód na wierzchu, a na wierzchu zastygająca galaretka. Trzymamy, aż dżem stężeje. Żelatynę należy rozpuścić w zimnej wodzie, wymieszać i pozostawić do spęcznienia. Następnie w tym momencie zalej spienioną wodą, mieszaj, aż się rozdzieli i pozostaw, aż trochę ostygnie. Za każdym razem po prostu dolewamy trochę wody. Do ubitej śmietany dodać schłodzoną żelatynę. Krem należy schłodzić przez jakiś czas. Wzbogać najwyższe punkty babeczek kremem, używając worka na ciasto. Udekoruj każdą babeczkę listkami mięty i jeszcze kilkoma owocami. GORĄCO POLECAM!!!!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *