Przepis na Babeczki z pieczarkami

Składniki na babeczki z pieczarkami:

  • 4 łyżki sosu pieczarkowego
  • Farsz:
  • pół łyżeczki soli
  • 10 dag szynki wędzonej dobrej jakości
  • ciasto:
  • 250 g mąki
  • 125 g serka Philadelphia
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 125 g masła

babeczki z pieczarkami Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Babeczki z grzybami W misce połączyć ser z masłem na gładką masę. Z mąki i soli uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić przez godzinę. Wypełnij foremki na babeczki ubijakiem po manipulowaniu kombinacją do grubości 0,5 cm. Podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż się zeszkli. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju na patelni. Dodaj pokrojone pieczarki i gotuj, aż cały płyn zniknie. Mieszamy z sosem grzybowym i doprawiamy solą i pieprzem. Do masy pieczarkowej dodać pokrojoną wędzoną szynkę w innym pojemniku. Upiecz babeczki w piekarniku po napełnieniu ich masą i posypaniu serem. Podajemy barszcz w kolorze czerwonym.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *