Składniki na babeczki z pieczarkami:
- 4 łyżki sosu pieczarkowego
- Farsz:
- pół łyżeczki soli
- 10 dag szynki wędzonej dobrej jakości
- ciasto:
- 250 g mąki
- 125 g serka Philadelphia
- 0,5 kg pieczarek
- 1 cebula
- 125 g masła
babeczki z pieczarkami Jak przygotować:
Zobacz także: inna receptura
Babeczki z grzybami W misce połączyć ser z masłem na gładką masę. Z mąki i soli uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić przez godzinę. Wypełnij foremki na babeczki ubijakiem po manipulowaniu kombinacją do grubości 0,5 cm. Podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż się zeszkli. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju na patelni. Dodaj pokrojone pieczarki i gotuj, aż cały płyn zniknie. Mieszamy z sosem grzybowym i doprawiamy solą i pieprzem. Do masy pieczarkowej dodać pokrojoną wędzoną szynkę w innym pojemniku. Upiecz babeczki w piekarniku po napełnieniu ich masą i posypaniu serem. Podajemy barszcz w kolorze czerwonym.
Dodaj komentarz