Przepis na Babeczki z rabarbarem i bezą

babeczki z rabarbarem – składniki:

  • 500 g rabarbaru
  • pszennej
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 50 g masła
  • 3/4 szklanka cukru
  • 100 g masła
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 białka
  • pszennej
  • ziemniaczanej
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 żółtka
  • 3 żółtka

babeczki z rabarbarem Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Ciasteczka z jabłkami: Krok 1: Po krótkim wyrabianiu odstawić ciasto do ostygnięcia. Na stolnicy wymieszaj proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i mąkę. Dodać zimną margarynę, jajko i śmietanę, szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez około godzinę. 20 małych foremek na muffiny dokładnie wysmarować margaryną. Po ostygnięciu ciasto rozwałkować i pokroić na 20 grubszych i 20 cieńszych krążków.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *