babeczki z rabarbarem – składniki:
- 500 g rabarbaru
- pszennej
- 1 1/2 szklanki mąki
- 50 g masła
- 3/4 szklanka cukru
- 100 g masła
- 1/4 szklanki cukru pudru
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 3 białka
- pszennej
- ziemniaczanej
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka śmietany
- 2 żółtka
- 3 żółtka
babeczki z rabarbarem Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
Ciasteczka z jabłkami: Krok 1: Po krótkim wyrabianiu odstawić ciasto do ostygnięcia. Na stolnicy wymieszaj proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i mąkę. Dodać zimną margarynę, jajko i śmietanę, szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez około godzinę. 20 małych foremek na muffiny dokładnie wysmarować margaryną. Po ostygnięciu ciasto rozwałkować i pokroić na 20 grubszych i 20 cieńszych krążków.
Dodaj komentarz