Składniki na babeczki z serem i szynką:
- pszennej
- 2 jajka
- 10 dag szynki
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 ml maślanka
- 70 ml olej
- prowansalskie
- 10 dag sera
- 250 g mąki
- zioła
- skład na babeczki :
babeczki z serem i szynką Jak przygotować:
Zobacz także: inna receptura
Babeczki z szynką i serem cheddar Dodaj następujące dodatki do babeczek: Dodaj przyprawy prowansalskie po zmieszaniu jaj, maślanki, soli i oleju. Przesączoną mąkę i proszek do pieczenia należy dodawać do różnych dotychczas zmiksowanych zapraw. Dobrze wymieszaj. Dodaj żółty ser cheddar, który został zmielony na grubej tarce i pokrojoną w kształty szynkę. Dobrze wymieszaj. Przygotuj w piekarniku nagrzanym do 180 C na około 20 minut po napełnieniu foremek. Uspokój się.
Dodaj komentarz