Wersja wytrawnych babeczek idealna na przekąskę lub obiad.
babeczki z tuńczykiem i serem – lista składników:
- przypraw wedle uznania
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 120 g mąki gryczanej
- 1 cebulka
- 1 łyżka oleju/masła do wysmarowania formy
- ok pół szklanki wody
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 jajo
- 40 g sera żółtego
babeczki z tuńczykiem i serem Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
Rybę należy wyjąć z wody, zanim cebula ugotuje się w trójwymiarowe kwadraty. 2 Połącz cebulę, mąkę i proszek do pieczenia z jajkiem. żółty cheddar należy pokroić w trójwymiarowe kwadraty, a skrawki wymieszać ze sobą po krótkim posypaniu wierzchu. Dodając wodę do ryby pod koniec, połącz wszystko w pęczki. 3 Natłuść konstrukcję tłuszczem i napełnij masę do 3/4 jej pojemności. Przygotuj na około 30 minut w temperaturze 170 stopni, posypując serem cheddar.
Dodaj komentarz