babeczki ze śmietaną – lista składników:
- 2 mandarynki
- 1 kiwi
- 150 gram winogron
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 galaretka truskawkowa
- 1 op. zagęstnika do śmietany
- 200 ml śmietanki 30%
- 12 kruchych babeczek
babeczki ze śmietaną Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: ciasteczka z lentilkami
Babeczki z produktami z ziemi Dżem można zrobić umieszczając go w szklance wody i pozwalając mu zastygnąć. Ułóż kruche babeczki na talerzu. Z cukrem pudrem i zagęszczaczem do śmietany ubij śmietankę na sztywną pianę. Kruche babeczki powinny mieć na wierzchu bitą śmietanę. Umyj winogrona i osusz je na papierowym ręczniku po usunięciu kiwi i mandarynek. Następnie pokrój winogrona, kiwi i mandarynki na pół. Ułóż naturalny produkt na wierzchu kremu. Pod sam koniec babeczki polać gotowym dżemem. Te babeczki to niesamowicie szybkie ciasto 🙂
Dodaj komentarz