babeczki ziemniaczane – lista składników:
- 10 dag żółtegos era
- biały
- 130 ml mleka
- sól,pieprz
- 2 yzki mleka
- 2 ząbki czosnku
- 20 dag ziemniaków
- mąka
- 2 łyżki masła
- 4 pomidory
- 2 łyżki oiwy
- 5 dag mrożonego zielonego groszku
- 100 ml smietany
- prowansalskie
- zioła
babeczki ziemniaczane Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: ciasteczka świąteczne
1. Ciasteczka ziemniaczane Umyj ziemniaki, gotuj w mundurkach przez 20 minut w osolonej, bulgoczącej wodzie. Koncentrujemy się szeroko. Rozetrzyj i rozetrzyj naturalny produkt z dwiema łyżkami mleka. W tym czasie likwiduj pastę w naczyniu. Chwilę podsmażamy i posypujemy mąką. Mieszając, wlej 100 mililitrów mleka. Przy niskiej intensywności gotuj przez około 10 minut. 2. Posiekaj czosnek i dodaj go do sosu zaraz po obraniu. Mieszaj zmielony cheddar, aż się upłynni. Dodać rozmrożony groszek. Wymieszaj 3 po rozprowadzeniu sosu z solą i pieprzem na puree ziemniaczanym. Do czyszczenia foremek na babeczki użyj lodowatej wody. Teraz, gdy masa ziemniaczana jest pełna, w garnku z wrzącą wodą gotuj przez dziesięć minut. Dodaj śmietanę, zioła, oliwę z oliwek i sól do smaku do pokrojonych pomidorów. Ułóż puree z pomidorów obok babeczek na talerzu.
Dodaj komentarz