Przepis na Babeczki ziemniaczane

babeczki ziemniaczane – lista składników:

  • 10 dag żółtegos era
  • biały
  • 130 ml mleka
  • sól,pieprz
  • 2 yzki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag ziemniaków
  • mąka
  • 2 łyżki masła
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki oiwy
  • 5 dag mrożonego zielonego groszku
  • 100 ml smietany
  • prowansalskie
  • zioła

babeczki ziemniaczane Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka świąteczne

1. Ciasteczka ziemniaczane Umyj ziemniaki, gotuj w mundurkach przez 20 minut w osolonej, bulgoczącej wodzie. Koncentrujemy się szeroko. Rozetrzyj i rozetrzyj naturalny produkt z dwiema łyżkami mleka. W tym czasie likwiduj pastę w naczyniu. Chwilę podsmażamy i posypujemy mąką. Mieszając, wlej 100 mililitrów mleka. Przy niskiej intensywności gotuj przez około 10 minut. 2. Posiekaj czosnek i dodaj go do sosu zaraz po obraniu. Mieszaj zmielony cheddar, aż się upłynni. Dodać rozmrożony groszek. Wymieszaj 3 po rozprowadzeniu sosu z solą i pieprzem na puree ziemniaczanym. Do czyszczenia foremek na babeczki użyj lodowatej wody. Teraz, gdy masa ziemniaczana jest pełna, w garnku z wrzącą wodą gotuj przez dziesięć minut. Dodaj śmietanę, zioła, oliwę z oliwek i sól do smaku do pokrojonych pomidorów. Ułóż puree z pomidorów obok babeczek na talerzu.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *