Składniki na ciastka babeczki:
- 0,5szkl cukru pudru
- białego
- 2 jajka
- 2 budynie waniliowe bez cukru po 40g
- 2 łyżki mleka
- 500g sera
- 2 małe jajka
- 200ml mleka
- 1 cukier waniliowy
- 0,5szkl. cukru
- 100g masła
- 1 budyń śmietankowy 60g bez cukru
- 150g masła
- 1,5szkl. mąki
ciastka babeczki Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
Muszle z bąbelkowym serem cheddar na smakołyki, babeczki i budyń Muszle W misce skonsoliduj suche elementy na ciasto. Po dodaniu do jajek pokrojonego masła szybko zagnieść ciasto. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki i zawijamy w folię spożywczą. Po tym czasie pokroić na kawałki. Szklanką wycinać koła po rozwałkowaniu każdego kawałka na grubość około 4 mm. Wykorzystaj pastę do wyłożenia foremek na babeczki. Przygotowujemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut lub do momentu, aż wierzch delikatnie się skarmelizuje. Wypełnienie Rozłóż to. Zmiksować z cukrem. Następnie dodaj cheddar i jajka. Zgrzać się. Budyń rozdrobnić w chłodnym mleku i dodać do gorącej masy. Gotować, ciągle mieszając, aż powstanie gęsta masa. Zmieszaj mleko w proszku z nieco schłodzoną masą. Napełnianie babeczek ciepłą masą będzie najłatwiejsze, jeśli użyjesz opakowania do ciasta lub worka kanałowego. Babeczki powinny schłodzić się w lodówce.
Dodaj komentarz