Przepis na Cynamonowo-jabłkowe babeczki

jabłkowe babeczki – składniki:

  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 5 ml oleju
  • 1,5 szkl mąki
  • 1/4 szkl cukru kryształu
  • 100 ml mleka
  • 2 średniej wielkości jabłka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

jabłkowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz również: naleśniki po turecku

Ciasteczka jabłkowe z cynamonem i paskiem Jabłka przed użyciem należy pokroić w małe trójwymiarowe kwadraty. Połącz cukier, cynamon, sodę oczyszczoną i mąkę w jednej misce. Łączymy się całkowicie. Połącz mleko, jajko i olej w innej misce. Łączniki „suche” i „mokre” połączyć całkowicie. Na sam koniec dodać pokrojone jabłka. Mieszamy. Hitter należy umieścić w natłuszczonej formie na babeczki. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *