jabłkowe babeczki – składniki:
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 5 ml oleju
- 1,5 szkl mąki
- 1/4 szkl cukru kryształu
- 100 ml mleka
- 2 średniej wielkości jabłka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
jabłkowe babeczki Przygotowanie:
Zobacz również: naleśniki po turecku
Ciasteczka jabłkowe z cynamonem i paskiem Jabłka przed użyciem należy pokroić w małe trójwymiarowe kwadraty. Połącz cukier, cynamon, sodę oczyszczoną i mąkę w jednej misce. Łączymy się całkowicie. Połącz mleko, jajko i olej w innej misce. Łączniki „suche” i „mokre” połączyć całkowicie. Na sam koniec dodać pokrojone jabłka. Mieszamy. Hitter należy umieścić w natłuszczonej formie na babeczki. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz