Składniki na babeczki koszyczki:
- 100 g masła
- 1 serek kremowy ( 200 g )
- szczypta soli
- 3 płaskie łyżki mąki
- skorka otarta z jednej cytryny
- czekoladowe mini jajeczka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki
- 9 patyczków gum o smaku coli
- 100 g białej
- 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
- sok z polowy cytryny
- ziemniaczanej
- pszennej
- 2 jajka
- czekolady
babeczki koszyczki Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Babeczki z jajkami i cytryną w skrzynkach Zmiękczyć margarynę w garnuszku i ostudzić. Ze szczyptą soli i cukru ubij jajka na gładką masę. Do ubitych jaj stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a następnie delikatnie połączyć schłodzone, stopione masło i sok z cytryny. Delikatnie wymieszaj ciasto przed wylaniem go do papilotek umieszczonych na talerzu do babeczek. Blachę z babeczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec około 15 minut. Upłynnij białą czekoladę w rondelku ustawionym w większym garnku z wodą. Ubij cheddar w misce blenderem, dodając w sposób ciągły płynną czekoladę. Wyrobić gładki krem mieszając ze sobą mocowania. Wystudzone babeczki przełożyć do większych, ślicznych papierowych kubeczków. Umieść przygotowany krem na środku i zrób dziurki po bokach mniej więcej wielkości gumy do żucia. Po przycięciu na odpowiednią długość w otwory wkłada się gumowe patyczki. Aby wszystko zakończyć, udekoruj krem czekoladowymi jajkami. Miłej kolacji.
Dodaj komentarz