Przepis na Cytrynowe babeczki koszyczki z jajeczkami

Składniki na babeczki koszyczki:

  • 100 g masła
  • 1 serek kremowy ( 200 g )
  • szczypta soli
  • 3 płaskie łyżki mąki
  • skorka otarta z jednej cytryny
  • czekoladowe mini jajeczka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 9 patyczków gum o smaku coli
  • 100 g białej
  • 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • sok z polowy cytryny
  • ziemniaczanej
  • pszennej
  • 2 jajka
  • czekolady

babeczki koszyczki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Babeczki z jajkami i cytryną w skrzynkach Zmiękczyć margarynę w garnuszku i ostudzić. Ze szczyptą soli i cukru ubij jajka na gładką masę. Do ubitych jaj stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a następnie delikatnie połączyć schłodzone, stopione masło i sok z cytryny. Delikatnie wymieszaj ciasto przed wylaniem go do papilotek umieszczonych na talerzu do babeczek. Blachę z babeczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec około 15 minut. Upłynnij białą czekoladę w rondelku ustawionym w większym garnku z wodą. Ubij cheddar w misce blenderem, dodając w sposób ciągły płynną czekoladę. Wyrobić gładki krem mieszając ze sobą mocowania. Wystudzone babeczki przełożyć do większych, ślicznych papierowych kubeczków. Umieść przygotowany krem na środku i zrób dziurki po bokach mniej więcej wielkości gumy do żucia. Po przycięciu na odpowiednią długość w otwory wkłada się gumowe patyczki. Aby wszystko zakończyć, udekoruj krem czekoladowymi jajkami. Miłej kolacji.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *