Przepis na Cytrynowe babeczki

cytrynowe babeczki – składniki:

  • 270 g miękkiego masła lub margaryny
  • 5 jajek
  • skórka starta z dużej cytryny
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml soku wieloowocowego
  • pszennej
  • 210 g cukru
  • 75 ml soku z cytryny
  • 565 g mąki

cytrynowe babeczki Jak zrobić:

Zobacz również: piernikowe ciasteczka

Lemon Zing Cupcakes Połącz delikatną pastę lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i zing z jednej świeżo wyciśniętej i spalonej cytryny. Dodaj każde jajko, kawałek po kawałku, aż masa będzie jednolita. Kiedy robi to poprzedni, masa jest „konsumowana” przez każdego kolejnego. Natomiast przesączoną mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i połączonymi sokami należy dodać do skonsolidowanych składników. Dobrze wszystko poskładać. Miseczki powinny być wypełnione w 3/4 przygotowaną masą. Babeczki należy ustawić na około 30 minut w 180 stopniach. Taka ilość ciasta pozwoliła upiec 36 babeczek.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *