cytrynowe babeczki – składniki:
- 270 g miękkiego masła lub margaryny
- 5 jajek
- skórka starta z dużej cytryny
- 3 łyżki cukru waniliowego
- szczypta soli
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 ml soku wieloowocowego
- pszennej
- 210 g cukru
- 75 ml soku z cytryny
- 565 g mąki
cytrynowe babeczki Jak zrobić:
Zobacz również: piernikowe ciasteczka
Lemon Zing Cupcakes Połącz delikatną pastę lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i zing z jednej świeżo wyciśniętej i spalonej cytryny. Dodaj każde jajko, kawałek po kawałku, aż masa będzie jednolita. Kiedy robi to poprzedni, masa jest „konsumowana” przez każdego kolejnego. Natomiast przesączoną mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i połączonymi sokami należy dodać do skonsolidowanych składników. Dobrze wszystko poskładać. Miseczki powinny być wypełnione w 3/4 przygotowaną masą. Babeczki należy ustawić na około 30 minut w 180 stopniach. Taka ilość ciasta pozwoliła upiec 36 babeczek.
Dodaj komentarz