Przepis na Czekoladowe babeczki z budyniem

czekoladowe babeczki z budyniem – lista składników:

  • 3 średniej wielkości jajka
  • 225 g mąki
  • 150 g brązowego cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 185 g masła
  • 20 g kakao
  • pszennej
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego ( słodki kubek )
  • 80 g gorzkiej czekolady

czekoladowe babeczki z budyniem Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Czekoladowy budyń do babeczek: Budyń robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale zamiast wody zalewamy go wrzącym mlekiem. Zostawiamy do ostygnięcia. Upłynnij ciemną czekoladę pod prysznicem wodnym, dzieląc ją na skromniejsze kawałki. Umieść go w pojemniku, aby ostygł, gdy stanie się płynny. W misce przesącz razem mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Cukier o ziemistym kolorze służy do kremowania delikatnej margaryny. Od tego momentu dodawaj po kolei każde jajko, starając się dodawać kolejne po tym, jak pierwsze zostanie zintegrowane z mieszanką. Teraz do przesianej mąki dodaj stopniowo kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dodaj schłodzoną, zmiękczoną ciemną czekoladę, gdy mocowania będą mocno połączone. Całkowicie połącz wszystko. Umieść babeczki w strukturze. Napełnij każdą babeczkę porcją łyżki stołowej hittera. Na środku łyżeczki schłodzonego budyniu czekoladowego nałożyliśmy łyżkę ciasta. Przygotowane wcześniej babeczki należy podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Klaster ten produkuje 18 babeczek.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *