czekoladowe babeczki z budyniem – lista składników:
- 3 średniej wielkości jajka
- 225 g mąki
- 150 g brązowego cukru
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 185 g masła
- 20 g kakao
- pszennej
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego ( słodki kubek )
- 80 g gorzkiej czekolady
czekoladowe babeczki z budyniem Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
Czekoladowy budyń do babeczek: Budyń robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale zamiast wody zalewamy go wrzącym mlekiem. Zostawiamy do ostygnięcia. Upłynnij ciemną czekoladę pod prysznicem wodnym, dzieląc ją na skromniejsze kawałki. Umieść go w pojemniku, aby ostygł, gdy stanie się płynny. W misce przesącz razem mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Cukier o ziemistym kolorze służy do kremowania delikatnej margaryny. Od tego momentu dodawaj po kolei każde jajko, starając się dodawać kolejne po tym, jak pierwsze zostanie zintegrowane z mieszanką. Teraz do przesianej mąki dodaj stopniowo kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dodaj schłodzoną, zmiękczoną ciemną czekoladę, gdy mocowania będą mocno połączone. Całkowicie połącz wszystko. Umieść babeczki w strukturze. Napełnij każdą babeczkę porcją łyżki stołowej hittera. Na środku łyżeczki schłodzonego budyniu czekoladowego nałożyliśmy łyżkę ciasta. Przygotowane wcześniej babeczki należy podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Klaster ten produkuje 18 babeczek.
Dodaj komentarz