czekoladowe babeczki z kremem – lista składników:
- 2 łyżki kakao
- PONADTO:
- 2 jajka
- KREM:
- 250 g serka śmietankowego
- 250 g margaryny
- 1 łyżeczka sody
- 6 płaskich łyżek cukru pudru
- 2 szklanki mąki
- 1 cukier waniliowy
- 1 szklanka mleka
- Posypki dekoracyjne kolorowe (groszki, serduszka itp.)
- 2 łyżki powideł
- 125 g margaryny
- 1 szklanka cukru
- Papilotki (ok. 35 sztuk)
- CIASTO:
czekoladowe babeczki z kremem Jak zrobić:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Bogate czekoladowe babeczki CIASTO: Wciąż ubijając jajka, cukier i margarynę na gładką masę, dodać dżem. Ubijać w miarę dodawania mleka. Używając blendera, skonsoliduj mąkę, kakao i napój bezalkoholowy w zmielonej kombinacji, zanim zmiksujesz ją na gładką masę. Silikonowe foremki lub foremki na babeczki umieść na talerzu do ciastek po tym, jak ubijak zużyje się do końca. W zależności od ich wielkości otrzymujemy około 34 babeczek. Sprawdź widelcem po 25 minutach pieczenia w temperaturze 180-190 stopni Fahrenheita. Babeczki powinny mieć temperaturę pokojową. KREM: Cukier puder i cukier waniliowy zmiksować z delikatną margaryną na puszystą masę. W miarę ubijania dodawać stopniowo śmietankę kremówkę. Zrób otwory w babeczkach łyżką lub wycięciem. Wypełnij otwory po babeczkach kremem przed udekorowaniem nim wierzchu babeczek. Na krem nakładamy upiększenia w groszki, serduszka, motylki lub wyrabiamy według własnego marzenia. GRATULUJEMY POSIŁKU!
Dodaj komentarz