Przepis na Czekoladowe babeczki z kremem

czekoladowe babeczki z kremem – lista składników:

  • 2 łyżki kakao
  • PONADTO:
  • 2 jajka
  • KREM:
  • 250 g serka śmietankowego
  • 250 g margaryny
  • 1 łyżeczka sody
  • 6 płaskich łyżek cukru pudru
  • 2 szklanki mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • Posypki dekoracyjne kolorowe (groszki, serduszka itp.)
  • 2 łyżki powideł
  • 125 g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • Papilotki (ok. 35 sztuk)
  • CIASTO:

czekoladowe babeczki z kremem Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Bogate czekoladowe babeczki CIASTO: Wciąż ubijając jajka, cukier i margarynę na gładką masę, dodać dżem. Ubijać w miarę dodawania mleka. Używając blendera, skonsoliduj mąkę, kakao i napój bezalkoholowy w zmielonej kombinacji, zanim zmiksujesz ją na gładką masę. Silikonowe foremki lub foremki na babeczki umieść na talerzu do ciastek po tym, jak ubijak zużyje się do końca. W zależności od ich wielkości otrzymujemy około 34 babeczek. Sprawdź widelcem po 25 minutach pieczenia w temperaturze 180-190 stopni Fahrenheita. Babeczki powinny mieć temperaturę pokojową. KREM: Cukier puder i cukier waniliowy zmiksować z delikatną margaryną na puszystą masę. W miarę ubijania dodawać stopniowo śmietankę kremówkę. Zrób otwory w babeczkach łyżką lub wycięciem. Wypełnij otwory po babeczkach kremem przed udekorowaniem nim wierzchu babeczek. Na krem nakładamy upiększenia w groszki, serduszka, motylki lub wyrabiamy według własnego marzenia. GRATULUJEMY POSIŁKU!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *