Przepis na Czekoladowe babeczki z marcepanem

Babeczki którymi zachwycą się dzieci i nie tylko. Można powiedzieć że z niespodzianką w środku. Są banalnie proste do zrobienia a nadzienie z marcepanu rozpływa się w ustach. Świąteczne babeczki niespodzianki.

Składniki na babeczki z marcepanem:

  • 75 ml mleka
  • 40 g roztopionego masła
  • 6 cukierków czekoladowych z marcepanem
  • 40 g cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 100 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • lukier
  • 1 łyżka czubata kakao
  • cztery kostki czekolady gorzkiej
  • szczypta soli

babeczki z marcepanem Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Ubij jajko w misce przed dodaniem zimnego masła, mleka, kakao, cukru i cukru waniliowego za pomocą miksera. Po przefiltrowaniu mąki i proszku do pieczenia do ubitej masy dodać zmieloną ciemną czekoladę. Nadal używam blendera. Ja upiekłam babeczki w silikonowej foremce. Możesz jednak użyć standardowej formy na muffiny, jeśli wyłożysz ją papierowymi kubeczkami. Po drugie, z tego przepisu wyszło sześć babeczek. Cukierek pokryty marcepanem, kolejna łyżka ciasta i nacisk są przykładane do każdej babeczki, aby zapobiec rozlaniu. Napełnij formy do około dwóch trzecich pojemności. Kiedy cukierki są całkowicie zanurzone, jest dobrze. W 180 stopniach podgrzej brojler przez 20 do 25 minut. Staraj się nie wyjmować babeczek z konstrukcji, dopóki całkowicie nie ostygną. Mogę do woli zamrozić zimno.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *