dietetyczne babeczki – składniki:
- 2 kostki gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- kilka kropli aromatu pomarańczowego
- 5 łyżek otrębów owsianych
- łyżka mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki serka o obniżonej zawartości tłuszczu
- łyżka słodzika
dietetyczne babeczki Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Biszkopty z kremem ziemniaczanym Obierz cebulę i pokrój w małe kształty. Po usunięciu nasion pokrój paprykę w drobną kostkę. Pokrój liście szpinaku. W misce połącz mięso z cebulą, pieprzem, szpinakiem, jajkiem, bułką tartą i przyprawami prowansalskimi. Całość posyp solą i pieprzem. Po wysmarowaniu masłem formy na muffiny posyp ją bułką tartą. Z masy mięsnej uformuj kulki i umieść je w formie. Miałem siedem piłek. Ustaw na 30 minut w 180 stopniach. W międzyczasie przygotuj krem ziemniaczany. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dokładnie mieszamy z mlekiem, majonezem, musztardą i szczyptą słodkiej papryki na kremowy sos. W razie potrzeby dodaj sól do ciasta. Do wstrzyknięcia masła należy użyć strzykawki. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj więcej mleka. Masa musi być ciepła, aby łatwo wykruszyć się z igły. Śmietanę ziemniaczaną rozgnieść na herbatnikach mięsnych po ich wyjęciu z brojlera. Boczek po pokrojeniu w drobną kostkę podsmażamy. Szczypiorek pokroić. Babeczki posypać boczkiem i szczypiorkiem, udanego bankietu życzę 🙂
Dodaj komentarz