Składniki na domowe babeczki czekoladowe:
- 6 okienek czekolady mlecznej
- 6 okienek czekolady
- 1 łyżka cukru waniliowego
- pół szklanki mleka
- 3 jajka
- 3 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 150g masła
- białej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 300g mąki
domowe babeczki czekoladowe Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Ręcznie robione czekoladowe babeczki: Najpierw roztop masło w rondelku na małym ogniu, uważając, aby się nie przypaliło. Po całkowitym stopieniu pasty rozbijamy jajka i umieszczamy je w misce. Umieść składniki w drugiej, większej misce: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, pop do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko delikatnie mieszaj łyżką przez około 15 sekund. Konieczne jest, aby masło całkowicie ostygło. Na żółtą masę miksować świeżo ubite jajka z mlekiem przez około 2 minuty. Zrób minimalne mocne stany czekolady. Do wszystkich towarów sypkich dodajemy naszą masę jajeczno-mleczną. Mieszamy. Dodaje się czekoladę. Większa część jest przygotowana. Temperatura piekarnika wynosi 200 stopni. Ustaw babeczki na około 20 minut. Na koniec można dodać bitą śmietanę lub inne dodatki, według sugestii każdej osoby. Weź udział w kolacji!
Dodaj komentarz