Witam serdecznie 🙂
Dzisiaj polecam przepis na szybkie i mega smaczne muffiny z brzoskwiniami, zanim piekarnik się rozgrzeje ciasto jest już gotowe.
Idealny przepis na święta, urodziny czy imieniny.
Polecam serdecznie 🙂
ekspresowe babeczki – składniki:
- Sól 1 szczypta.
- Papilotki papierowe 12 szt.
- Jogurt grecki 1 łyżka.
- Olej rzepakowy 70 ml.
- Proszek do pieczenia 1 łyżeczka.
- Brzoskwinie z zalewy 3 szt.
- Mąka pszenna tortowa 200 g.
- Cukier waniliowy 1 łyżeczka.
- Cukier 100g.
- Mleko 100 ml.
- Jajko 1 szt.
ekspresowe babeczki Jak przygotować
Zobacz koniecznie: naleśniki z gulaszem
Mąkę przesiej do większej miski, dodaj proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Następnie, nie dodając brzoskwiń, dodaj pozostałe składniki z listy i dokładnie wymieszaj, aż masa będzie jednorodna. Następnie umieść na blacie dwanaście papierowych kubków i napełnij je jedną łyżką ciasta, kilkoma kostkami brzoskwiń i jeszcze kilkoma. Przed włożeniem papierowych foremek do metalowej formy, na wierzch wkładamy łyżkę ciasta. Podgrzewaj talerz przez około 25 minut na rozgrzanym piecu. Rozgrzej brojler bez konwekcji do 180 stopni na środku i na górze. Gdy babeczki ostygną, zdejmij je z blachy do pieczenia i oprósz cukrem pudrem. Gotowy !!! Wspaniałego wybuchu!
Dodaj komentarz