babeczki wiśniowe – lista składników:
- 4 łyżki brązowego cukru
- 300 mąki
- 2 jajka
- 125 ml oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 ml mleka
- pszennej
- cukier puder do posypania
- 150 g dżemu wiśniowego
babeczki wiśniowe Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Babeczki o zapachu róży i pomarańczy Za pomocą tarki o drobnych oczkach zetrzyj żółtka jajek ugotowanych na twardo. Odkładając dżem na bok, możesz wyrównać go z nagłówkami na opakowaniu. Mąkę przesiać do cukru pudru i zmiksować z margaryną na gładką pastę. Ciasto należy szybko ubić przed dodaniem ostrej śmietany, zmielonych pasków pomarańczy i ubitych żółtek. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 30 minut. Od tego momentu wyłóż foremki na babeczki wylepionym bijakiem na grubość 1/2 cm. Ułożyć na blasze do nagrzanego piekarnika. Przez około 15 minut ustaw temperaturę na 180 stopni. Schłodzić babeczki, które zostały przygotowane w brojlerach. Po włączeniu dżemu do problemu z płatkami kwiatów, napełnij babeczki dżemem do połowy i pokryj je ustawionym dżemem. Krem Posiekaj czekoladę na małe kawałki i wstaw do mikrofalówki lub namocz w wodzie, aby zmiękła. Nad bulgoczącą wodą ubij każde jajko w misce, aż masa jajek na krawędzi miski zacznie wysychać. Dodaj niekończący się cukier i wanilię. Konieczne jest ubijanie mieszaniny, aż ostygnie. Alternatywą jest ubicie margaryny na pianę. Mieszankę jajek i alkoholu należy dodawać stopniowo, w trakcie ubijania. Podziel śmietanę równo między trzy dania. Do pojedynczego fragmentu dodać połowę oddzielonej czekolady. Sok z czerwonych buraków lub jedzenie można wykorzystać do zakrycia następnej sekcji. Umieść krem w ciepłym, renomowanym worku, podczas gdy babeczki są gotowe. Posyp dodatkową czekoladą na wierzchu jako ostatni szczegół.
Dodaj komentarz