Przepis na Ekspresowe babeczki wiśniowe

babeczki wiśniowe – lista składników:

  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 300 mąki
  • 2 jajka
  • 125 ml oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • pszennej
  • cukier puder do posypania
  • 150 g dżemu wiśniowego

babeczki wiśniowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Babeczki o zapachu róży i pomarańczy Za pomocą tarki o drobnych oczkach zetrzyj żółtka jajek ugotowanych na twardo. Odkładając dżem na bok, możesz wyrównać go z nagłówkami na opakowaniu. Mąkę przesiać do cukru pudru i zmiksować z margaryną na gładką pastę. Ciasto należy szybko ubić przed dodaniem ostrej śmietany, zmielonych pasków pomarańczy i ubitych żółtek. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 30 minut. Od tego momentu wyłóż foremki na babeczki wylepionym bijakiem na grubość 1/2 cm. Ułożyć na blasze do nagrzanego piekarnika. Przez około 15 minut ustaw temperaturę na 180 stopni. Schłodzić babeczki, które zostały przygotowane w brojlerach. Po włączeniu dżemu do problemu z płatkami kwiatów, napełnij babeczki dżemem do połowy i pokryj je ustawionym dżemem. Krem Posiekaj czekoladę na małe kawałki i wstaw do mikrofalówki lub namocz w wodzie, aby zmiękła. Nad bulgoczącą wodą ubij każde jajko w misce, aż masa jajek na krawędzi miski zacznie wysychać. Dodaj niekończący się cukier i wanilię. Konieczne jest ubijanie mieszaniny, aż ostygnie. Alternatywą jest ubicie margaryny na pianę. Mieszankę jajek i alkoholu należy dodawać stopniowo, w trakcie ubijania. Podziel śmietanę równo między trzy dania. Do pojedynczego fragmentu dodać połowę oddzielonej czekolady. Sok z czerwonych buraków lub jedzenie można wykorzystać do zakrycia następnej sekcji. Umieść krem w ciepłym, renomowanym worku, podczas gdy babeczki są gotowe. Posyp dodatkową czekoladą na wierzchu jako ostatni szczegół.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *