Ciasteczka z ciasta francuskiego z owocami to łatwy i szybki sposób na przygotowanie smacznego poczęstunku.
francuskie babeczki – składniki:
- morele 3 szt
- płatki migdałowe 2-3 łyżki
- śliwki węgierki 3 szt
- cukier waniliowy 2 łyżeczki
- mleko 1 szkl
- ciasto francuskie 1 opakowanie
- mąka pszenna 2 łyżki
- cukier 2 łyżki
- mąka ziemniaczana 1 łyżka
- żółtka 2 szt
francuskie babeczki Jak przygotować:
Zobacz także: inna receptura
śliwki bez pestek i morele bez pestek Wyjąć przygotowane wcześniej ciasto francuskie z lodówki i pozostawić na trzydzieści minut w temperaturze pokojowej. Następnie w tym momencie wyjmij z papieru, pokrój na 12 kwadratów. Pieczemy 4-5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni po ułożeniu w foremkach na muffinki, dociśnięciu i nakłuciu widelcem. 2 Ciasto: Wymieszaj razem 100 mililitrów mleka, żółtek jaj, mąki ziemniaczanej, mąki pszennej, cukru, wanilii i cukru pudru. Budyń ugotować łącząc podgrzane mleko z mlekiem i żółtkami. 3 Wlej gorący budyń do przygotowanych babeczek. Śliwki i morele ułożyć w ćwiartki. 4 Posypać płatkami migdałów. Przygotuj na złoty kolor na kuchence nagrzanej do 190 stopni.
Dodaj komentarz