Przepis na Francuskie babeczki z budyniem i owocami

Ciasteczka z ciasta francuskiego z owocami to łatwy i szybki sposób na przygotowanie smacznego poczęstunku.

francuskie babeczki – składniki:

  • morele 3 szt
  • płatki migdałowe 2-3 łyżki
  • śliwki węgierki 3 szt
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • mleko 1 szkl
  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • cukier 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • żółtka 2 szt

francuskie babeczki Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

śliwki bez pestek i morele bez pestek Wyjąć przygotowane wcześniej ciasto francuskie z lodówki i pozostawić na trzydzieści minut w temperaturze pokojowej. Następnie w tym momencie wyjmij z papieru, pokrój na 12 kwadratów. Pieczemy 4-5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni po ułożeniu w foremkach na muffinki, dociśnięciu i nakłuciu widelcem. 2 Ciasto: Wymieszaj razem 100 mililitrów mleka, żółtek jaj, mąki ziemniaczanej, mąki pszennej, cukru, wanilii i cukru pudru. Budyń ugotować łącząc podgrzane mleko z mlekiem i żółtkami. 3 Wlej gorący budyń do przygotowanych babeczek. Śliwki i morele ułożyć w ćwiartki. 4 Posypać płatkami migdałów. Przygotuj na złoty kolor na kuchence nagrzanej do 190 stopni.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *