Składniki na babeczki z budyniem i truskawkami:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 szklanka truskawek
- Cukier puder (opcjonalnie)
- 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
- 350 ml mleka
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki płatków migdałowych
babeczki z budyniem i truskawkami Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Babeczki francuskie z budyniem truskawkowym Przygotowując budyń postępowaliśmy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając 350 mililitrów mleka zamiast zalecanych 500 mililitrów. Pozwól mu ostygnąć. Rozpuść pastę i odłóż ją na bok. Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego po jego rozwinięciu. Formę babeczki można posmarować płynną pastą do smarowania. Każdą formę nakłuć widelcem, a następnie przykryć wykrojoną kombinacją. Ogrzewać w piecu nagrzanym do 180 stopni przez osiem minut. Za pomocą widelca zrób po jednym dołku w cieście. Babeczki powinny zawierać jedną łyżeczkę budyniu, cztery truskawki przekroić na pół, a po wierzchu posypać posiekanymi migdałami. Jeśli chcesz, możesz piec babeczki przez dodatkowe dziesięć minut lub do momentu, aż wierzchy ładnie się zarumienią. Upieczone ciastka po wyjęciu z formy oprószamy cukrem pudrem. Babeczki są przepyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, doceniam.
Dodaj komentarz