Przepis na Jogurtowo waniliowe babeczki z czerwonymi porzeczkami

Słodkie jogurtowo waniliowe babeczki-muffinki z kwaskowymi czerwonymi porzeczkami. Polecam!

waniliowe babeczki – lista składników:

  • cukier do posypania porzeczek
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do oprószenia
  • 1 mały kubek jogurtu waniliowego około 125 g
  • 2 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • czerwone porzeczki około 150 g
  • szczypta soli

waniliowe babeczki Jak zrobić

Zobacz także: inna receptura

1. Dodaj proszek do pieczenia, sól i cukry do przesączonej mąki. Połącz jajka, olej i jogurt w kolejnej misce. Mieszaj wszystko, aż wszystko się skonsoliduje. Pod koniec dodajemy większość umytych, pozbawionych pestek porzeczek, układamy w foremkach, obficie posypujemy babeczki i delikatnie posypujemy cukrem. Podczas pieczenia porzeczek nada im to słodki wygląd. Piec przez 20 do 25 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż patyczek wbity w środek wyjdzie czysty. Zaraz po ostygnięciu delikatnie posypać cukrem pudrem. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *