białe babeczki – składniki:
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki z dużym czubkiem margaryny
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki mleka
- 1 /4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka z czubkiem gorzkiego kakao
- 1 łodyga rabarbaru
białe babeczki Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Kakao – białe babeczki z rabarbarem Rabarbar super i drobno pokroić, umyć i przełożyć do durszlaka, odcedzić wodę. Rozpuść margarynę w naczyniu i pozwól jej ostygnąć.  Przygotuj ciasto wcześniej: oddzieloną mąkę z proszkiem do pieczenia wsyp do miski i dodaj cukier. Dokładnie wymieszaj łyżką mleko i schłodzoną margarynę. Ciasto dzielimy na pół. Wymieszaj jeszcze raz, a następnie dodaj mąkę do jednego i kakao do drugiego. Umieść słabe ciasto na białym cieście w silikonowych foremkach i delikatnie wymieszaj, używając na przykład małej szpatułki. Na wierzchu ułożyć pokrojony rabarbar, wstawić do nagrzanego piekarnika i gotować przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz