Przepis na Kruche babeczki budyniowe z owocami

Kruche, owocowe babeczki w budyniem zawsze świetnie smakują

babeczki budyniowe z owocami – lista składników:

  • owoce
  • Ciasto kruche (porcja na około 40 babeczek):
  • 15 dkg margaryny
  • 30 dkg mąki
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 żółtka
  • 1 duże jajko
  • 10 dkg cukru pudru
  • Masa budyniowa:
  • Dodatkowo:
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1 żółtko
  • foremki do babeczek
  • 1/3 szklanki cukru
  • galaretka truskawkowa
  • 1 op. cukru waniliowego

babeczki budyniowe z owocami Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Ciasto się robi. Pozostaw na około 20 minut do ostygnięcia. W tym czasie foremki smarujemy masłem, aby ciasto można było wygodnie wyjąć po upieczeniu. Po cienkim rozwałkowaniu ciasto należy przełożyć do ustawionych obok siebie foremek i ponownie rozwałkować. Naciśnij kołek pobierający i wyjmij uderzenie przelewowe. Środkem dłoni dociskamy masę do dna i brzegów foremek. Ponownie wykonaj skrawki odtwarzacza, wykonaj i przykryj dołączone foremki. 2. Używając widelca, zrób dziurki w mieszance w dolnej części foremek. Podgrzewać w temperaturze 200°C przez 8 do 12 minut. Wyjmij babeczki z foremek, gdy ostygną. 3. Po rozdrobnieniu i ostudzeniu dżemu wlewamy go do babeczek. Wstaw do lodówki na pół godziny. 4. Dodając szklankę, zagotuj mleko w garnku. Dodaj łyżkę mąki ziemniaczanej i mieszaj stopniowo, aż jajka i cukier będą puszyste. Aby budyń się nie przypalił, do wrzącego mleka wlać mieszankę mączno-jajeczną i zagotować, ciągle mieszając. Budyń odstawić na bok do ostygnięcia. Zmiksuj gęstą śmietanę, gdy jest dodawana do puddingu w segmentach. 5. Masę budyniową wyłożyć na ciasto, rozświetlać zielonymi odmianami jedzenia przez około godzinę.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *