Przepis na Kruche babeczki czekoladowe z kremem

kruche babeczki czekoladowe – składniki:

  • 1 szt masa karmelowa w puszce,
  • 15 dag margaryna
  • Krem karmelowy,
  • 30 dag mąka
  • ciasto na babeczki,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • 2 łyżki kakao
  • 2 szt żółtka,
  • pszenna
  • 2 łyżki zimna woda,
  • 1 kostka margaryna
  • posypka czekoladowa

kruche babeczki czekoladowe Jak przygotować

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Kruche babeczki czekoladowe z nadzieniem: Dwie łyżki mąki z odważonej mąki zamienić na dwie łyżki kakao, a następnie zagnieść pozostałą masę z kakao, cukrem pudrem, kakao, wodą, margaryną i żółtkami. Ciasto należy schłodzić przez 30 minut. Zimne ciasto przełożyć do małych foremek na babeczki. Babeczki pieczemy około 15 minut w 190 stopniach. Po około 15 minutach w opiekaczu wyjąć babeczki z foremek i odstawić na bok do całkowitego ostygnięcia. Cały czas ubijając śmietanę i margarynę dodajemy po jednej łyżce masy karmelowej. Zimne babeczki z kremem posyp posypką czekoladową.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *