kruche babeczki czekoladowe – składniki:
- 1 szt masa karmelowa w puszce,
- 15 dag margaryna
- Krem karmelowy,
- 30 dag mąka
- ciasto na babeczki,
- 2 łyżki cukier puder,
- 2 łyżki kakao
- 2 szt żółtka,
- pszenna
- 2 łyżki zimna woda,
- 1 kostka margaryna
- posypka czekoladowa
kruche babeczki czekoladowe Jak przygotować
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Kruche babeczki czekoladowe z nadzieniem: Dwie łyżki mąki z odważonej mąki zamienić na dwie łyżki kakao, a następnie zagnieść pozostałą masę z kakao, cukrem pudrem, kakao, wodą, margaryną i żółtkami. Ciasto należy schłodzić przez 30 minut. Zimne ciasto przełożyć do małych foremek na babeczki. Babeczki pieczemy około 15 minut w 190 stopniach. Po około 15 minutach w opiekaczu wyjąć babeczki z foremek i odstawić na bok do całkowitego ostygnięcia. Cały czas ubijając śmietanę i margarynę dodajemy po jednej łyżce masy karmelowej. Zimne babeczki z kremem posyp posypką czekoladową.
Dodaj komentarz