Przepis na Kruche babeczki śmietankowe.

Składniki na babeczki śmietankowe:

  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag margaryny
  • 10 dag cukru
  • Cukier waniliowy
  • Ciasto:
  • kilka kropel olejku rumowego
  • Krem:
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 jajko
  • 30 dag mąki
  • 25 dag masła
  • Cukier waniliowy
  • Szklanka śmietany

babeczki śmietankowe Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Świeże babeczki ze śmietaną. Za pomocą noża posiekaj margarynę i mąkę. Wymieszaj cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Aby babeczki były słabe, rozbij jajko, oddziel białko od żółtka, a następnie szybko steruj odtwarzaczem. Powinny być schłodzone przez 60 minut. Ze schłodzonego ciasta wytnij koła o grubości jednego centymetra za pomocą foremek do babeczek. Naoliwione foremki przykryć. Za pomocą widelca zrób dziury w spodzie ciasta. Włóż ciasto do foremek na około 15 minut do nagrzanego piekarnika. Krem utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Stopniowo dodawaj śmietanę, ubijając, a następnie olej rumowy. Dodaj śmietanę do babeczek po ich ustawieniu i ostygnięciu. Dołącz kawałki produktów ekologicznych, kolorowe słodycze i inne smakołyki, aby ożywić. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *