Składniki na babeczki śmietankowe:
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 dag margaryny
- 10 dag cukru
- Cukier waniliowy
- Ciasto:
- kilka kropel olejku rumowego
- Krem:
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 jajko
- 30 dag mąki
- 25 dag masła
- Cukier waniliowy
- Szklanka śmietany
babeczki śmietankowe Jak zrobić:
Zobacz także: inny przepis
Świeże babeczki ze śmietaną. Za pomocą noża posiekaj margarynę i mąkę. Wymieszaj cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Aby babeczki były słabe, rozbij jajko, oddziel białko od żółtka, a następnie szybko steruj odtwarzaczem. Powinny być schłodzone przez 60 minut. Ze schłodzonego ciasta wytnij koła o grubości jednego centymetra za pomocą foremek do babeczek. Naoliwione foremki przykryć. Za pomocą widelca zrób dziury w spodzie ciasta. Włóż ciasto do foremek na około 15 minut do nagrzanego piekarnika. Krem utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Stopniowo dodawaj śmietanę, ubijając, a następnie olej rumowy. Dodaj śmietanę do babeczek po ich ustawieniu i ostygnięciu. Dołącz kawałki produktów ekologicznych, kolorowe słodycze i inne smakołyki, aby ożywić. Mieć smaczny posiłek.
Dodaj komentarz