Składniki na babeczki z bitą śmietaną:
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 dag masła
- bita śmietana
- masło
- tarta
- bułka
- szklanka gorącej wody
- galaretka
- szklanka mąki
- jajko
- ok. pół szklanki borówek
- czekolada mleczna
- 3 łyżki cukru pudru
babeczki z bitą śmietaną Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Najpierw babeczki z bitą śmietaną z jagodami i kruchego ciasta. Przed ostudzeniem rozpuściłam je w szklance wrzątku. Po stężeniu dżemu pokrój go na kwadraty 3D. 2. Następnie masuje się mieszaninę: miskę zawierającą margarynę, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia. Wcieraj te mocowania w margarynę opuszkami palców, aż utworzą małe supełki. Dodaj różne dekoracje i wetrzyj mieszankę. 3. Ciasto należy schłodzić przez 15 minut w lodówce. 4. W tym czasie foremki do babeczek wysmarować masą i posypać bułką tartą. 5. Mieszaninę następnie wlewa się do form i przeprowadza. 6. Przecinam je widelcem. 7. W 180 stopniach piec babeczki przez 20 do 25 minut. dorastam. 8. Następny jest mus jagodowy. Zmiksuj jagody ręcznym blenderem. 9. Całość posmarowałam babeczkami i w tym miejscu udekorowałam bitą śmietaną nieka. 10. Czyszczę to pokrojonym dżemem, posiekaną czekoladą i mieloną czekoladą.
Dodaj komentarz