Przepis na Kruche babeczki z bitą śmietaną i borówkami

Składniki na babeczki z bitą śmietaną:

  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag masła
  • bita śmietana
  • masło
  • tarta
  • bułka
  • szklanka gorącej wody
  • galaretka
  • szklanka mąki
  • jajko
  • ok. pół szklanki borówek
  • czekolada mleczna
  • 3 łyżki cukru pudru

babeczki z bitą śmietaną Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Najpierw babeczki z bitą śmietaną z jagodami i kruchego ciasta. Przed ostudzeniem rozpuściłam je w szklance wrzątku. Po stężeniu dżemu pokrój go na kwadraty 3D. 2. Następnie masuje się mieszaninę: miskę zawierającą margarynę, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia. Wcieraj te mocowania w margarynę opuszkami palców, aż utworzą małe supełki. Dodaj różne dekoracje i wetrzyj mieszankę. 3. Ciasto należy schłodzić przez 15 minut w lodówce. 4. W tym czasie foremki do babeczek wysmarować masą i posypać bułką tartą. 5. Mieszaninę następnie wlewa się do form i przeprowadza. 6. Przecinam je widelcem. 7. W 180 stopniach piec babeczki przez 20 do 25 minut. dorastam. 8. Następny jest mus jagodowy. Zmiksuj jagody ręcznym blenderem. 9. Całość posmarowałam babeczkami i w tym miejscu udekorowałam bitą śmietaną nieka. 10. Czyszczę to pokrojonym dżemem, posiekaną czekoladą i mieloną czekoladą.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *