Przepis na Kruche babeczki z budyniowym truskawkowym kremem

Babeczki z budyniem truskawkowym i owocami

kruche babeczki – składniki:

  • 250 g masła
  • Ciasto:
  • 150 g mąki krupczatki
  • 500 ml mleka
  • cukier (ilość dowolna – u mnie kilka łyżek)
  • szczypta soli
  • 3 łyżki z górką skrobi ziemniaczanej
  • owoce do ozdabiania
  • Dodatkowo:
  • masło do smarowania foremek
  • 100-150 g cukru pudru (u mnie 100, ale ciasto jest niezbyt słodkie)
  • 500 g zblendowanych truskawek
  • 350 g mąki pszennej
  • Krem:
  • 200-210 g masła
  • 2 jajka

kruche babeczki Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inny przepis


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *