Kruche babeczki z nadzieniem z jabłek. Bez cukru.
kruche babeczki z jabłkami – składniki:
- jabłko 3 sztuki
- masło 140 g
- mąka ziemniaczana 2 łyżki
- Jajo kurze 6 szt
- erytrol 100 g
- erytrol 3 łyżki
- mąka 300 g
kruche babeczki z jabłkami Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
Jabłka obrać ze skórki i usunąć środki. Pokrój w znikome kształty 3D, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Oddziel żółtka i białka. Ubij żółtka ze stu gramami cukru. Schłodzić pastę po jej stopieniu. Po ostygnięciu ubić z żółtkami. Stopniowo wmieszaj mąkę. W momencie, gdy ciasto jest gładkie i wszechstronne, pracuj rękami. Zrób babeczkę lub tartę z pałkarza. Po podgrzaniu przez około 10 minut w 180 stopniach, ubić białka na sztywną pianę. Umieścić jabłka w kokilkach i podgrzewać przez dodatkowe 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Pod koniec ubijania dodać cukier. Kremem posmarować babeczki. Podgrzewać przez kolejne 15-20 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza.
Dodaj komentarz