Przepyszne, kruche babeczki z nadzieniem karmelowym i orzechem włoskim.
kruche babeczki z karmelem – lista składników:
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 60 g cukru
- 40 g skrobi kukurydzianej
- 2 szklanki mleka
- szczypta soli
- 1 łyżka masła
- 125 g zimnego masła
- Karmel:
- połówki orzechów włoskich do dekoracji
- łyżeczka wody
- 80 g cukru
- 250 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
kruche babeczki z karmelem Jak przygotować:
Zobacz także: gofry z chleba
Elementy ciasta należy przerobić, a następnie schłodzić przez 60 minut. Mieszankę należy następnie przeprowadzić i ułożyć w małych foremkach. Użyłam dziś zwykłej foremki do ciastek. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 2 Orzechy włoskie obsmażam na patelni: Orzechy przekładam do teflonowego pojemnika i dodaję temperaturę i mieszając podgrzewam aż skórka zacznie się izolować. Uważaj, aby nie połknąć. Po ułożeniu orzechów na papierze do pieczenia odstaw je na chwilę do ostygnięcia. 3 Konsolidować skrobię ziemniaczaną i około pięciu łyżek mleka. Aby uniknąć sęków, musisz to robić ostrożnie. Konieczne jest schłodzenie mleka. Końcówką dodać dwie łyżki cukru. do garnka o naprawdę grubym dnie i zalać łyżeczką wody. Pozostawiono do skarmelizowania cukru. Postaraj się nie mieszać, w zasadzie trzymaj się, aż cukier stanie się wspaniały w asortymencie. Dodaj mleko po wmieszaniu masła. Mieszaj, aż mleko całkowicie rozpuści karmel. Przerwij gotowanie po dodaniu skrobi zmieszanej z mlekiem. 4 Rozłóż karmelowe nadzienie na kruchych babeczkach i umieść połówkę orzecha pekan na środku.
Dodaj komentarz