kruche babeczki z łososiem – lista składników:
- masło do posmarowania foremek zakupy na 40 dag kremowego serka
- koperek
- 25 dag margaryny
- 1 łyżeczka soli
- 1 cytryna
- 3 żółtka
- 20 dag wędzonego łososia w plastrach
- 1 szkl. mąki krupczatki
- 3 łyżki sezamu
- 10 dag kiełków
- 2 szkl. mąki pszennej
- 4 łyżki ostrego chrzanu
kruche babeczki z łososiem Jak zrobić
Zobacz koniecznie: gofry z serka wiejskiego
Kruche ciasto przełożyć do miski i zagnieść na gładką, jednolitą masę. Kulę zawijam w folię spożywczą i odstawiam do ostygnięcia na około 30 minut po zrobieniu. 2 Ze schłodzonego ciasta rozwałkuj bardzo cienki placek i szklanką nieco większą niż średnica foremek na babeczki wycinaj koła. Kilkakrotnie nakłuć foremki widelcem, wyłożyć je krążkiem ciasta i posmarować foremki masłem. W 180 stopniach piec około 20 minut na złoty kolor (15 sekund). Szukam. 3 Dodaj całkowicie chrzan i kremowy cheddar. Łososia pokroiłam na małe kawałki, sparzoną cytrynę na ćwiartki, a cytrynę na ćwiartki. Do ostudzonych babeczek dodaję cheddar. 4 Napisałem to na każdym: kiełki, kawałek łososia i cytryna. Dla dekoracji posyp babeczki gałązkami kopru i sezamem. spoko. 5 <strong>Monika Kubacka ze Szczecina; <strong>Źródło: Tina
Dodaj komentarz