Przepis na Kruche babeczki z masą budyniową i owocami

Składniki na kruche babeczki z masą budyniową:

  • 1 kostka masła
  • posypka
  • 4 żółtka
  • 2 budynie waniliowe
  • kaki
  • 1/2 kg mąki
  • 3 żółtka
  • winogrona
  • cukier
  • 5 łyżek cukru
  • szczypta soli
  • 25 dag margaryny
  • śliwki
  • ciasto
  • 2 łyżki wrzątku
  • 3 szklanki mleka
  • krem
  • cukier waniliowy

kruche babeczki z masą budyniową Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Babeczki z masą owocowo-budyniową zwieńczoną chrupkością Zaczynamy od ciasta. Zmiksuj delikatną margarynę na gładką masę w misie blendera. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie żółtka i bulgocząca woda. Mieszamy. Na koniec dodaj mąkę i sól. Otrzymujemy przerwę. Uformować kulę i włożyć do lodówki na około czterdzieści minut. Tworzymy słodycze. Zagotuj dwie szklanki mleka. Do trzeciej dodać żółtka, zmiksować, a następnie dodać cukier. Dodaj mieszankę do bulgoczącego mleka. Mieszamy. Budyń powinien ostygnąć. Ubij masło, dodając zimny budyń. Foremki są pokryte ciastem. Nie ma potrzeby stosowania lubrykantu. W piekarniku zbrązowieje. Użyj podgrzanego przyzwoitego opakowania, aby wypełnić chrupiące babeczki. Odłamki owoców i posypki mogą służyć jako dekoracje.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *