Składniki na kruche babeczki z masą budyniową:
- 1 kostka masła
- posypka
- 4 żółtka
- 2 budynie waniliowe
- kaki
- 1/2 kg mąki
- 3 żółtka
- winogrona
- cukier
- 5 łyżek cukru
- szczypta soli
- 25 dag margaryny
- śliwki
- ciasto
- 2 łyżki wrzątku
- 3 szklanki mleka
- krem
- cukier waniliowy
kruche babeczki z masą budyniową Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
Babeczki z masą owocowo-budyniową zwieńczoną chrupkością Zaczynamy od ciasta. Zmiksuj delikatną margarynę na gładką masę w misie blendera. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie żółtka i bulgocząca woda. Mieszamy. Na koniec dodaj mąkę i sól. Otrzymujemy przerwę. Uformować kulę i włożyć do lodówki na około czterdzieści minut. Tworzymy słodycze. Zagotuj dwie szklanki mleka. Do trzeciej dodać żółtka, zmiksować, a następnie dodać cukier. Dodaj mieszankę do bulgoczącego mleka. Mieszamy. Budyń powinien ostygnąć. Ubij masło, dodając zimny budyń. Foremki są pokryte ciastem. Nie ma potrzeby stosowania lubrykantu. W piekarniku zbrązowieje. Użyj podgrzanego przyzwoitego opakowania, aby wypełnić chrupiące babeczki. Odłamki owoców i posypki mogą służyć jako dekoracje.
Dodaj komentarz