Małe, słodkie i pyszne ? Kruche babeczki z pyszną masą ! Polecam babeczki /które możemy upiec nawet kilka dni wcześniej/ z masą z serka mascarpone i masy krówkowej /która nie „podchodzi wodą” i nie rozmiękcza babeczek/ z przysłowiową wisienką na szczycie:)
babeczki z masą mascarpone – składniki:
- serek mascarpone 6 łyżek
- sól 1 szczypta
- mąka pszenna 30 dag
- masło 30 dag
- wiśnie drylowane do dekoracji
- tłuszcz do foremek
- masa:
- cukier puder 15 dag
- babeczki:
- masa krówkowa z puszki 6 łyżek
- żółtka 4 szt
babeczki z masą mascarpone Jak zrobić:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Przygotuj babeczki: Do mąki i cukru pudru dodaj sól, żółtka i pokrojoną na zimno margarynę. Przed ręcznym masowaniem mieszanki zaczynamy od nacięcia wszystkiego nożem. Odtwarzacz można wykorzystać natychmiast lub najpierw schłodzić w lodówce. 2 Za pomocą wykałaczki lub widelca pokrój ciasto w natłuszczony kształt. Poddaliśmy go próbie, podgrzewając go w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 minut. Zmiksuj kawałki krówki i serek mascarpone. Tak przygotowaną masą napełnić ostudzone babeczki dookoła i udekorować wiśniami bez pestek/mogą być nowe, kompotowe lub asortymentowe :)/
Dodaj komentarz