Przepis na Kruche babeczki z masą porową

Babeczki na inny sposób, są przepyszne.

babeczki z masą – składniki:

  • mąka 30 dag
  • Składniki na ciasto:
  • Jajo kurze 2 szt
  • śmietana kwaśna 1/3 szklanki
  • masło 2 łyżki
  • sól i peprz do smaku
  • por 2 szy
  • Jajo kurze 1 szt
  • Masło 15 dag
  • Składniki na nadzienie:

babeczki z masą Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Dostępność ciasta: Mąkę wymieszać z jajkiem, masłem i niewielką ilością śmietany. Umieść kruche ciasto w chłodnym miejscu do pracy. Schłodzoną masę należy wyjąć, a talerze pokroić w plastry, aby pasowały do foremek. 2 Trzymaj się form, które zostały proaktywnie nasmarowane. 3 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz na złoty kolor. Następnie zdejmij foremki z pieca, napełnij je farszem, ponownie podgrzej i podawaj na ciepło. 4 Sposób wykonania nadzienia: Pory dokładnie umyć, następnie delikatnie pokroić i dusić w panierce. Pod koniec duszenia dodaj jajka i aromaty do smaku i dokładnie wymieszaj.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *