Babeczki na inny sposób, są przepyszne.
babeczki z masą – składniki:
- mąka 30 dag
- Składniki na ciasto:
- Jajo kurze 2 szt
- śmietana kwaśna 1/3 szklanki
- masło 2 łyżki
- sól i peprz do smaku
- por 2 szy
- Jajo kurze 1 szt
- Masło 15 dag
- Składniki na nadzienie:
babeczki z masą Jak przygotować:
Zobacz również: inna receptura
Dostępność ciasta: Mąkę wymieszać z jajkiem, masłem i niewielką ilością śmietany. Umieść kruche ciasto w chłodnym miejscu do pracy. Schłodzoną masę należy wyjąć, a talerze pokroić w plastry, aby pasowały do foremek. 2 Trzymaj się form, które zostały proaktywnie nasmarowane. 3 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz na złoty kolor. Następnie zdejmij foremki z pieca, napełnij je farszem, ponownie podgrzej i podawaj na ciepło. 4 Sposób wykonania nadzienia: Pory dokładnie umyć, następnie delikatnie pokroić i dusić w panierce. Pod koniec duszenia dodaj jajka i aromaty do smaku i dokładnie wymieszaj.
Dodaj komentarz