Przepis na Kruche babeczki z pieczarkami

kruche babeczki z pieczarkami – lista składników:

  • 400g pieczarek
  • 20 dag masła
  • masło
  • serek Almette
  • kminek
  • jedna cebula
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • sól
  • sól
  • 2 żółtka
  • pieprz
  • 30 dag mąki

kruche babeczki z pieczarkami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Kruche babeczki z grzybami: Aby stworzyć elastyczną i gładką mieszankę, połącz składniki kruchego spodu. Gotowe ciasto wstawić do lodówki. Nałożyć cienką warstwę masy do wysmarowanych masłem foremek na babeczki i podgrzewać przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. W międzyczasie przygotuj farsz. Po kilku minutach smażenia drobno posiekanej cebuli na maśle dodać starte pieczarki i smażyć, aż cała woda z grzybów odparuje. Dodaj sól i pieprz do smaku. Po napełnieniu gorących babeczek grzybami, na wierzch każdej z nich połóż rozetkę sera Almette z cheddarem i kminkiem. Po kolejnych 20 minutach w opiekaczu podawaj babeczki na ciepło lub na zimno.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *