kruche babeczki z pieczarkami – lista składników:
- 400g pieczarek
- 20 dag masła
- masło
- serek Almette
- kminek
- jedna cebula
- 2 łyżki tartego parmezanu
- sól
- sól
- 2 żółtka
- pieprz
- 30 dag mąki
kruche babeczki z pieczarkami Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Kruche babeczki z grzybami: Aby stworzyć elastyczną i gładką mieszankę, połącz składniki kruchego spodu. Gotowe ciasto wstawić do lodówki. Nałożyć cienką warstwę masy do wysmarowanych masłem foremek na babeczki i podgrzewać przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. W międzyczasie przygotuj farsz. Po kilku minutach smażenia drobno posiekanej cebuli na maśle dodać starte pieczarki i smażyć, aż cała woda z grzybów odparuje. Dodaj sól i pieprz do smaku. Po napełnieniu gorących babeczek grzybami, na wierzch każdej z nich połóż rozetkę sera Almette z cheddarem i kminkiem. Po kolejnych 20 minutach w opiekaczu podawaj babeczki na ciepło lub na zimno.
Dodaj komentarz