Składniki na łaciate babeczki:
- 1 szkl śmietany
- 1 i 1/2 szkl mąki
- pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szkl cukru
- Ciasto:
- 1/3 szkl oleju
- 2 jajka
- 1 op. cukru waniliowego (16 g)
łaciate babeczki Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Babeczki z plamami Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową! W misce połącz jajka, olej i śmietanę. Do innej miski przesiej cukier, proszek do pieczenia i mąkę. Po zintegrowaniu mokrych mocowań z suchymi, przez chwilę wymieszaj łyżką. Ciasto podzielić na połówki. W jednej misce wymieszaj mąkę i kakao. Umieść identyczne sekcje jasnego i słabego odtwarzacza w foremkach na babeczki — do 3/4 poziomu babeczek — ponieważ będą tworzyć! „Patyk” należy piec w temperaturze 180 stopni przez 20 do 25 minut, aż będzie suchy. Gdy z piekarnika wydobywa się pyszny aromat, babeczki są gotowe. wyjąć z brojlera i pozostawić do ostygnięcia na drucianej podstawce. Można je również polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Zjedz swoją ucztę! Dwie łyżki mąki pszennej i dwie łyżki kakao
Dodaj komentarz