Przepis na Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe

Puszyste babeczki ze skrobią kukurydzianą i otrębami

lekkie babeczki – lista składników:

  • aromat czekoladowy, dodatkowo: 3 łyżeczki żurawiny
  • 4 jajka, 1 łyżka kakao, 150g jogurtu naturalnego,
  • słodzik/cukier/miód, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 3,5 łyżki otrębów owsianych, 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej,

lekkie babeczki Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: kruche ciasteczka kokosowe

Wymieszaj żółtka, skrobię, ziarna i jogurt razem. Dodać aromat i jeszcze raz wymieszać po rozgnieceniu proszku i słodzika. Ze szczyptą soli delikatnie wymieszaj białka z mieszanką, aż będą sztywne. Rozłóż masę między foremki. Można nimi udekorować żurawiną. Babeczki należy piec około 25 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *