babeczki z bananami – składniki:
- 1 żółtko
- 2 łyżki soku z czerwonych buraków
- 15 dag margaryny
- 2 banany
- owoce do dekoracji
- 2 szkl mąki
- 25 dag gotowej masy makowej
- Krem
- 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej
- 4 jajka
- aromat
- sok z cytryny
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki budyniu malinowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 200 ml mleka
- 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
- pszennej
- 10 dag cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 dag masła
babeczki z bananami Jak przygotować
Zobacz także: ciasteczka wigilijne
Babeczki makowo-bananowe Podawać z pokrojonymi bananami i skropionymi sokiem z cytryny. Podczas ucierania pasty i cukru dodawaj po jednym żółtku. Mąkę, proszek do pieczenia i aromat należy następnie dodać do masy makowej instant. Na koniec dodać skórkę pomarańczową i ubite na sztywno białka. Przykryj foremki do herbatników do dwóch trzecich wysokości za pomocą odtwarzacza po włożeniu pierścienia banana i łyżki pałkarza do kształtu. Umieścić w nagrzanym piekarniku na blasze do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Chłodny, podgrzany krem. Budyń zrobiony z mleka, proszku budyniowego i żółtek jaj należy schłodzić po ugotowaniu. Wymieszaj cukier puder i rozprowadź razem, aż utworzy puszysty krem. Stopniowo dodawać zimny budyń. Dodaj sok z czerwonych buraków lub maskę do żywności tuż przed całkowitym zniszczeniem i dopraw do smaku sokiem z cytryny i dowolnym aromatem. Udekoruj babeczki zwykłymi przedmiotami lub innymi dodatkami, umieszczając krem w opakowaniu reżyserskim.
Dodaj komentarz