Przepis na Makowe babeczki z bananami

babeczki z bananami – składniki:

  • 1 żółtko
  • 2 łyżki soku z czerwonych buraków
  • 15 dag margaryny
  • 2 banany
  • owoce do dekoracji
  • 2 szkl mąki
  • 25 dag gotowej masy makowej
  • Krem
  • 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • 4 jajka
  • aromat
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki budyniu malinowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
  • pszennej
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10 dag masła

babeczki z bananami Jak przygotować

Zobacz także: ciasteczka wigilijne

Babeczki makowo-bananowe Podawać z pokrojonymi bananami i skropionymi sokiem z cytryny. Podczas ucierania pasty i cukru dodawaj po jednym żółtku. Mąkę, proszek do pieczenia i aromat należy następnie dodać do masy makowej instant. Na koniec dodać skórkę pomarańczową i ubite na sztywno białka. Przykryj foremki do herbatników do dwóch trzecich wysokości za pomocą odtwarzacza po włożeniu pierścienia banana i łyżki pałkarza do kształtu. Umieścić w nagrzanym piekarniku na blasze do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Chłodny, podgrzany krem. Budyń zrobiony z mleka, proszku budyniowego i żółtek jaj należy schłodzić po ugotowaniu. Wymieszaj cukier puder i rozprowadź razem, aż utworzy puszysty krem. Stopniowo dodawać zimny budyń. Dodaj sok z czerwonych buraków lub maskę do żywności tuż przed całkowitym zniszczeniem i dopraw do smaku sokiem z cytryny i dowolnym aromatem. Udekoruj babeczki zwykłymi przedmiotami lub innymi dodatkami, umieszczając krem w opakowaniu reżyserskim.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *