Przepis na Małe babeczki z lukrem z mascarpone

małe babeczki – lista składników:

  • cukrowe ozdoby
  • 50 ml oleju
  • 100 ml mleka
  • 70 g cukru
  • 2 łyżki sera
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125 g mąki
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 100 ml jogurtu

małe babeczki Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Mini babeczki z mascarpone: w jednej misce połącz mąkę, cukier i proszek; Wymieszaj jajko, mleko, jogurt i olej w innym naczyniu. Za pomocą łyżki delikatnie połącz suche składniki z mokrymi. Ciasto należy wlać do małych foremek lub foremek na babeczki do 3/4 wysokości. Podgrzewaj w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20 minut. Mascarpone cheddar i cukier puder zmiksuj na gładką masę. Posyp wszelkie cukrowe plany na schłodzonych babeczkach po nałożeniu lukru.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *