maślane babeczki waniliowe – składniki:
- 2 ½ szklanki mąki
- szklanka cukru
- 10 łyżek mleka
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2/3 kostki masła
- 2,5 opakowania cukru wanilinowego
- cukier puder – do posypania
- 4 jajka
maślane babeczki waniliowe Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Maślane babeczki waniliowe Utrzeć cukier, wanilię i ekstrakty waniliowe z masłem. Po drodze dodawaj po jednym jajku, po jednej łyżce mąki, jednej łyżce mleka i proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie napełnij foremki do ciasta do samego środka. Przygotowujemy w 200 stopniach przez 20 minut. Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem do dekoracji i do smaku.
Dodaj komentarz