Przepis na Maślane babeczki waniliowe

maślane babeczki waniliowe – składniki:

  • 2 ½ szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 10 łyżek mleka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2/3 kostki masła
  • 2,5 opakowania cukru wanilinowego
  • cukier puder – do posypania
  • 4 jajka

maślane babeczki waniliowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Maślane babeczki waniliowe Utrzeć cukier, wanilię i ekstrakty waniliowe z masłem. Po drodze dodawaj po jednym jajku, po jednej łyżce mąki, jednej łyżce mleka i proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie napełnij foremki do ciasta do samego środka. Przygotowujemy w 200 stopniach przez 20 minut. Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem do dekoracji i do smaku.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *