Przepis na Mini babeczki cytrynowe z makiem

Składniki na mini babeczki cytrynowe:

  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • szklanka mąki
  • 3-4 łyżki maku
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sok z jednej sytryny
  • skórka z dwóch cytryn
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki oleju

mini babeczki cytrynowe Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

jednej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier, mak, cukier waniliowy i herbatniki cytrynowe, aby zmniejszyć rozmiar. Całkowicie oczyść cytrynę i zetrzyj skórkę niewielką tarką. W innej misce połącz jajka, olej, sok z cytryny i zing. Następnie wymieszaj mocowania w dwóch naczyniach razem, aż odtwarzacz będzie gładki. Jeśli mak sprawi, że ciasto będzie zbyt gęste, można je rozrzedzić odrobiną maślanki lub mleka. Wlewam odtwarzacz do dowolnych foremek do rolowania – w moich małych kwadratowych silikonowych foremkach. Muffiny polewamy czekoladą lub lukrem po ostygnięciu i pieczeniu przez 15-20 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *