Składniki na mini babeczki cytrynowe:
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- szklanka mąki
- 3-4 łyżki maku
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sok z jednej sytryny
- skórka z dwóch cytryn
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki oleju
mini babeczki cytrynowe Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
jednej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier, mak, cukier waniliowy i herbatniki cytrynowe, aby zmniejszyć rozmiar. Całkowicie oczyść cytrynę i zetrzyj skórkę niewielką tarką. W innej misce połącz jajka, olej, sok z cytryny i zing. Następnie wymieszaj mocowania w dwóch naczyniach razem, aż odtwarzacz będzie gładki. Jeśli mak sprawi, że ciasto będzie zbyt gęste, można je rozrzedzić odrobiną maślanki lub mleka. Wlewam odtwarzacz do dowolnych foremek do rolowania – w moich małych kwadratowych silikonowych foremkach. Muffiny polewamy czekoladą lub lukrem po ostygnięciu i pieczeniu przez 15-20 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz