Składniki na babeczki ponczowe:
- kilka kropel aromatu migdałowego lub pomarańczowego,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- ziemniaczanej
- cukier puder do posypki,
- pszennej
- oraz forma silikonowa do babeczek o 15 wgłębieniach i 3 kszta
- szklanka cukru białego,
- pół kostki margaryny
- 5 jajek
- 3/4 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mąki
- łtach.
- tłuszcz do blachy
- 1/2 szklanki ponczu,
babeczki ponczowe Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inny przepis
babeczki w kształcie ponczu. Używając miksera ręcznego, połącz jajka, cukier i margarynę. Po drodze dodaj poncz, proszek do pieczenia, mąkę pszenną i ziemniaczaną, aromat pomarańczowy lub migdałowy i poncz. Foremkę na herbatniki natłuść, rozgrzej kuchenkę do 175 stopni Celsjusza i na trzy różne sposoby wypełnij mieszanką zagłębienia w kształcie babeczek. Zanim skończy się czas, wbij długi patyczek w jedną z babeczek; Jeśli powierzchnia nie jest pokryta ciastem, są gotowe do usunięcia. W mniej niż sześćdziesiąt minut przygotuj strukturę. Po upieczeniu wyjąć formę, pozostawić do ostygnięcia, a następnie delikatnie odwrócić i ułożyć na desce do krojenia chleba lub półmisku. Przed podaniem posyp wszystkie babeczki cukrem pudrem.
Dodaj komentarz